mondo: Италијанке и Хрвати најбољи на Штранду

Извор: mondo

Завршен јубиларни десети Међународни турнир у рукомету на песку, одржан у Новом Саду.

Међунарони турнир у рукомету на песку, који је овог викенда одржан у Новом Саду, завршен је тријумфом хрватске репрезентације у мушкој категорији док су се у женској златом окитиле рукометашице националног тима Италије.

После четири дана атрактивних потеза, сунца, песка и добре забаве, Мађари су кући отишли са највише медаља. Друго место заузела је екипа „Салготарјан Страндепиток“ из Мађарске, док се њихов национални тим окитио бронзом. Код жена, сребрне су „Агента гирлс“ из Мађарске, а треће место заузимају „Цонтеса гирлс“ из Хрватске.

Турнир је већ 10. годину заредом организовао Градски рукометни савез Нови Сад, а посетиоци су оценили да је ово био најбољи турнир до сада, у рангу највећих европских. Ове године на једном месту окупиле су се најбоље рукометашице и рукометаши на песку из Италије, Мађарске, Русије, Румуније, Хрватске и Србије.

Циљ турнира је промоција и популаризација рукомета на песку код деце, омладине, тренера и свих осталих рукометних радника као олимпијске дисциплине која се налази на програму Олимпијских игара за младе.

По први пут у историји, ове године на песку су наступиле и млађе категорије, а тренери су имали прилику да сазнају нешто више о тренажном процесу у рукомету на песку на предавањима која су одржали селектор женске италијанске репрезентације Тамаш Неукум и директор италијанског националног тима Марко Треспиди, који је уједно и први човек ЕХФ за велика такмичења у рукомету на песку.

http://mondo.rs/a915457/Sport/Ostali-sportovi/Rukomet-na-pesku-Novi-Sad.html

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page