crosport: Dumenčić: “Kvaliteta, puno treninga i ‘strašan’ timski duh hrvatsku reprezentaciju iz godine u godinu drži u europskom vrhu”

Izvor: crosport

Hrvatska muška reprezentacija rukometu na pijesku osvojila je turnir u Novom Sadu i tako na najbolji mogući način započela pripreme za nadolazeće Svjetsko prvenstvo u Budimpešti, koje se ovog ljeta u mađarskom glavnom gradu održava od 12. do 17. srpnja.

Hrvati su u finalu svladali mađarsku ekipu Salgotarjani Strandepitok s 2:0 u setovima. Marker reprezentacije, Ivan Dumenčić, proglašen je za MVP turnira, na kojem su osim ekipa iz Srbije i Hrvatske sudjelovale i ekipe iz Rumunjske, Mađarske, Italije i Rusije.

“U reprezentaciji imamo skup jako kvalitetnih igrača, puno treniramo, strašan timski duh iz godine u godinu i mislim da nas to drži na samom europskom vrhu. Sve to mora biti jedan veliki paket da bi to funkcioniralo i da bi bili na vrhu”, smatra Ivan Dumenčić.

Na novosadskoj plaži Štrand nastupile su i aktualne hrvatske prvakinje, BHC Dubrava, koje su u izmijenjenom sastavu osvojile tek deveto mjesto. ŽKRP Kontesa Nera slavila je u susretu za treće mjesto nad djevojkama iz Detona Zagreb te se tako vratila kući s brončanom medaljom.

Osim hrvatskih reprezentativaca, u muškoj konkurenciji su se natjecali i Detono Zagreb, BHC Sesvete i BHC Čakovec. Detonatori su u polufinalu izgubili od hrvatske reprezentacije te se borili za treće mjesto, no reprezentacija Mađarske bila je bolja pa su prvaci Hrvatske ostali četvrti. Sesvete su završile na šestom mjestu, a Čakovec na devetom mjestu.

Nakon uspješnog turnira u Novom Sadu, reprezentacija će se ponovno sastati 30. lipnja, kada kreću s drugim krugom priprema za Svjetsku smotru pa će tako u Ivanić-Gradu ostati do 3. srpnja.

http://www.crosport.hr/dumencic-kvaliteta-puno-treninga-i-strasan-timski-duh-hrvatsku-reprezentaciju-iz-godine-u-godinu-drzi-u-europskom-vrhu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page