Хрватски медији о турниру на Штранду – sportnet HR

Izvor: sportnet HR

Hrvatska reprezentacija osvojila turnir u Novom Sadu

Hrvatska reprezentacija osvojila turnir u Novom Sadu

Hrvatska muška seniorska reprezentacija osvojila je turnir u Novom Sadu i tako na najbolji mogući način započela pripreme za nadolazeće Svjetsko prvenstvo u Budimpešti, koje se ovog ljeta u mađarskom glavnom gradu održava od 12. do 17. srpnja.

Na desetom po redu međunarodnom turniru rukometa na pijesku, Novi Sad 2016, muška seniorska reprezentacija osvojila je prvo mjesto pobjedivši u finalu mađarsku ekipu Salgotarjani Strandepitok s 2:0 u setovima. Marker reprezentacije, Ivan Dumenčić, proglašen je za MVP turnira, na kojem su osim ekipa iz Srbije i Hrvatske sudjelovale i ekipe iz Rumunjske, Mađarske, Italije i Rusije.

“U reprezentaciji imamo skup jako kvalitetnih igrača, strašan timski duh iz godine u godinu i mislim da nas to drži na samom europskom vrhu, kvaliteta naravno, puno treniramo. Sve to mora biti jedan veliki paket da bi to funkcioniralo i da bi bili na vrhu”, smatra Ivan Dumenčić.

Na novosadskoj plaži Štrand nastupile su i aktualne hrvatske prvakinje, BHC Dubrava, koje su u izmjenjenom sastavu osvojile tek 9. mjesto. ŽKRP Kontesa Nera slavila je u susretu za treće mjesto nad djevojkama iz Detona Zagreb te se tako vratila kući s brončanom medaljom.

Osim hrvatskih reprezentativaca, u muškoj konkurenciji su se natjecali i Detono Zagreb, BHC Sesvete i BHC Čakovec. Detonatori su u polufinalu izgubili od hrvatske reprezentacije te se borili za treće mjesto, no reprezentacija Mađarske bila je bolja pa su prvaci Hrvatske ostali četvrti. Sesvete su završile na šestom mjestu, a Čakovec na devetom mjestu.

Nakon uspješnog turnira u Novom Sadu, reprezentacija će se ponovno sastati 30. lipnja, kada kreću s drugim krugom priprema za Svjetsku smotru pa će tako u Ivanić-Gradu ostati do 3. srpnja.

http://hrsport.net/vijesti/495717/rukomet-rukometni-svijet/hrvatska-reprezentacija-osvojila-turnir-u-novom-sadu/

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page