СУДИЈЕ

Edyta JeanetХОЛАНДСКО-ПОЉСКИ ПАР

Први судијски пар који ћемо вам преставити и који ће судити на турниру у Новом Саду јесу ИХФ судија Јеанет Маркwоорт из Холандије која је судила Светске игре у Колумбији 2013. године и Светско првенство у Бразилу 2014. године и ЕХФ судија Едyта Јаwорска из Пољске која је судила Куп шампиона на Канарским острвима 2014. и 2015. године.

Поред турнира у Новом Саду, овај судијски пар такође ће судити и на Европском првенству у Португалу.

„Ми смо по први пут у Србији и надамо се да ćемо имати сјајан турнир и много забаве. Такође, ово ćе бити наша припрема за Назаре и Еуро. То ćе бити велико искуство за нас. Видимо се у Србији.“

Dunja i Lena, hrvatski par 1ХРВАТСКИ ПАР

Дуња Јантон и Лена Гојавић су ЕХФ судије које нам долазе из суседне земље Хрватске, а судиле су Куп Шампиона на Канарским острвима 2014. године.

“Одлучиле смо да дођемо у Нови Сад на турнир јер нам је важно да видимо екипу турнира, Ању и Ирену, али и остале организаторе, као и да се забавимо и посетимо “Крчмицу” након дуго времена. Турнир у Новом Саду је добио на важности и величини у последње време. Сваке године када нас зову, одговоримо на позив јер, једноставно не можеш одбити тако нешто. Хрватске и стране екипе у све већем броју долазе на турнир и то га чини већим, бољим и успешнијим. За крај, ако не дођете на турнир, биће вам жао.”

 

Rumunski parРУМУНСКИ ПАР

Имамо и судијски пар из Румуније. Ана-Мариа Гоциу и Гео Доана су ЕХФ судије. Судиле су финала ЕП за јуниоре и сениоре прошле године у Шпанији.

“Долазимо због наших пријатељица Ање и Ирене. Овај турнир ће нам бити припрема за Европско првенство у Португалу. Долазимо и да пробамо српско пиће – ракију. Морамо да кажемо да овај турнир у Новом Саду из године у годину постаје све бољи. Видимо се ускоро.”

Tea i Natasa, HRVATSKI PAR 2ХРВАТСКИ ПАР

Још један судијски пар долази нам из суседне Хрватске. Теа Видовић и Наташа Вишњић постале су ЕХФ судије ове године. Судиле су финале Мастерса ове године у Грчкој.

“Ово ће нам бити први турнир након Мастерса ван Хрватске тако да се веселимо и дружењу са страним екипама, судијама и делегатима. Стварно смо узбуђене због турнира, надамо се напокон сунцу и лепом времену и добрим утакмицама.”


СРПСКИ ПАР

vesti_(1301)_EHF nominovao sudijski par Anđušić – Pantić zaПриликом представљања судија предност смо дали гостима. Сада је дошао ред да представимо наш судијски пар. У питању су девојке које су своју судијску каријеру у рукомету на песку започеле управо на овом турниру. Због професионализма, али и велике позитивне енергије, увек су радо виђене како на домаћим, тако и иностраним турнирима. Када оне суде, игра је увек под контролом, а исправност њихових одлука се не доводи у питање.

Упознајте Ању Пантић и Ирену Анђушић, наше ЕХФ судије. Судиле су финале Мастерса у Грчкој 2014, финале Купа шампиона на Канарским острвима 2014, утакмице за 3. место на ЕП у Шпанији 2015, а ове године их очекује и суђење на Европском првенству у Португалу.

„Велико нам је задовољство судити турнир у Новом Саду на коме је и започела наша судијска каријера на песку. Ове године смо дале максималну подршку Градском рукометном савезу у организацији турнира и биће нам задовољство да заједно са њима угостимо најбоље европске пескаше и пескашице, како екипе, тако и наше колеге. Такође, овај турнир нам много значи као припрема пред Европско првенство које нас очекује почетком јула у Португалу.“