РТВ : Хрватској и Италији злато на турниру у НС

Извор: РТВ
НОВИ САД – Мушка репрезентација Хрватске и италијанска женска екипа освојили су данас прво место на међународном турниру у рукомету на песку који је одржан овог викенда у Новом Саду.Како се наводи у саопштењу, друго место у конкуренцији мушкараца заузела је екипа Салготарјан Страндепиток из Мађарске, док је њихов национални тим освојио бронзу.

рукомет на песку wиде јпг

У конкуренцији рукометашица сребро су освојиле Агента грлс из Мађарске, а треће место Контеса грлс из Хрватске.

Турнир је 10. годину узастопно организовао Градски рукометни савез Нови Сад. Ове године окупиле су се најбоље рукометашице и рукометаши на песку из Италије, Мађарске, Русије, Румуније, Хрватске и Србије.

Циљ турнира је промоција и популаризација рукомета на песку код деце, омладине, тренера и осталих рукометних радника, као олимпијске дисциплине која се налази на програму Олимпијских игара за младе.

Први пут у историји ове године одржан је турнир за млађе категорије, а тренери су имали прилику да сазнају нешто више о тренажном процесу у рукомету на песку на предавањима која су одржали селектор женске италијанске репрезентације Тамаш Неукум и директор италијанског државног тима Марко Треспиди, који је и први човек ЕХФ за велика такмичења у рукомету на песку.

http://www.rtv.rs/sr_ci/vojvodina/novi-sad/hrvatskoj-i-italiji-zlato-na-turniru-u-ns_731540.html

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page