РТВ : Турнир у рукомету на песку – ниво за понос

Извор: Радио-телевизија Војводине

НОВИ САД – Спортски викенд у Новом Саду био је и у знаку рукомета на песку. Десето издање међународног турнира окупило је око 500 учесника из шест земаља. Златне медаље освојили су Италијанке и Хрвати.

Шеснаест екипа у мушкој и 13 у женској конкуренцији три такмичарска дана провело је на „Штранду“, борећи се за одличја на такмичењу под именом „Нови Сад 2016“. Код дама, у узбудљивом финалу, које је решено тек после пенала, италијанска „Футура“ савладала је мађарску „Агенду“, док је, код момака, до пехара стигао хрватски тим „Кро“, који је у одлучујућем мечу био бољи од мађарског „Салготарјанија“, 2:0 у сетовима. Очекивано, јер је, заправо, у питању хрватска репрезентација, која у Европи годинама нема премца.

„На овај турнир дошли смо да бисмо се припремили за Светско првенство које 12. јула почиње у Будимпешти. У Европи доминирамо, освојили смо четири узастопна шампионата, али, на глобалном нивоу само један, а трн у оку су нам Бразилци, који су нас савладали у финалу претходног шампионата света, па се надамо да бисмо на свом континенту могли да дођемо до злата“, каже Иван Думенчић, члан КРП „Кро“ и најбољи играч турнира.

Гости нису крили одушевљење турниром, а и сами организатори кажу да су поносни на ниво који је новосадско такмичење достигло.

„Дефинитивно смо успели да овај турнир сврстамо међу четири најзначајнија у Мастерс серији, од којих он носи и највише бодова. Веома смо поносни на све ове године рада једног младог тима из Рукометног савеза града, који се труди да наш турнир постане и најбољи у Европи“, вели Бранислав Радишић, директор турнира.

Десето издање турнира било је прво на којем су наступиле и млађе категорије, а све са циљем да се код деце, омладине, тренера и свих осталих рукометних радника, промовише рукомет на песку, као дисциплина која је уврштена у програм Олимпијских игара за младе.

http://www.rtv.rs/sr_ci/vojvodina/novi-sad/turnir-u-rukometu-na-pesku-nivo-za-ponos_731685.html

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page