УЧЕСНИЦИ ТУРНИРА „НОВИ САД 2016“

Ово су екипе које ће учествовати на овогодишњем турниру у рукомету на песку НОВИ САД 2016, који ће се одржати од 23. до 26. јуна на новосадској плажи Штранд. Први клуб који ћемо представити је 2АРЕГ из Бачке Паланке. Њихов мото је “Другарство пре свега”!

 

2АРЕГ – ДРУГАРСТВО ПРЕ СВЕГА

2AREG4Рукометна прича на песку овог клуба почела је пре три године. Назив потиче од речи ТОУАРЕГ што значи пешчани ратници. Низ победа на турнирима у Бачкој Паланци, Кикинди, Апатину потврдио је жељу и квалитет момака који су одрасли уз рукомет и решили да своју љубав према овом спорту пренесу и на песак. Први наступ на међународној сцени забележен је прошле године и то веома успешно, освојен је турнир у бугарском граду Приморском. Велики број успеха омогућио је 2АРЕГ-у да прошле године заврши сезону на 8. месту ЕБТ Тоур-а и ове године учествује на финалном турниру у Солуну, где заузима одлично 9. место. Прошле године је формирана и женска екипа, као и јуниорски погон 2АРЕГ – Јуниор, из кога су се ове године издвојила три првотимца.Недавно је женска екипа освојила турнир у Приморском, Бугарска, а мушка екипа одбранила титулу, што представља одличну увертиру за НОВИ САД 2016!

Madjarska nacionalna selekcijaМАЂАРСКА НАЦИОНАЛНА СЕЛЕКЦИЈА

Следећа екипа нам долази из комшијске земље Мађарске. Реч је о мушкој репрезентацији Мађарске у рукомету на песку. Остварили су многобројне запажене резултате како на светским тако и на европским првенствима. Ове године учествују на Светском првенству у рукомету на песку које ће се одржати на острву Маргарет у Будимпешти. Како би се што боље припремили за предстојеће првенство одлучили су да учествују на Међународном турниру у Новом Саду, јер је, како кажу, овај турнир један од елитнијих у Европи.

BUDAORS BEACH STARS„BUDAORS BEACH STARS“

„BUDAORS BEACH STARS“ је још једна екипа која нам долази из Мађарске и ове године слави свој 14. рођендан.Већина играча из ове екипе такође је и у саставу националног тима Мађарске. Поред учествовања и веома успешних резултата на престижним турнирима, ови момци могу да се похвале и тиме да је пет играча, за 14 година постојања, награђено за „Најбољег играча године у рукомету на песку“ у Мађарској.

EKATERINODAR“ЕКАТЕРИНОДАР”

Следећа екипа долази нам из земље која је 2 223 км удаљена од Србије. У питању је руска екипа „Екатаринодар“. Овај тим је актуелни шампион Купа шампиона, који се одржава на Канарским острвима, а ове године заузео је друго место на ЕБТ Финалсу. Годинама уназад остварују одличне резултате и налазе се у топ три екипе европског рукомету на песку. Један од најпознатијих играча у рукомету на песку долази из ове екипе. У питању је Роман Калашников, вишеструко награђиван играч, како на репрезентативном, тако и на клупском нивоу.

FIGH FUTURA ESERCITO ROMA2„FIGH FUTURA ESERCITO ROMA“

Из прелепе Италије долазе нам девојке које су прошлог лета освојиле бронзану медаљу на Европском првенству у Љорет де Мару и са репрезентацијом златну медаљу на Медитеранским играма у Пескари. Ове дивне девојке остварују велике успехе тимски а и појединачно. Моника Прунстер је прошле године добила признање за најбољег голмана Европског првенства у Љорет де Мару и Аника Ниедерwиесер, заслужено је понела титулу најбољег одбрамбеног играча на Светском првенству у Бразилу.

BHC AGENTA1„BHC AGENTA GIRLS AKA MULTICJEM SZENTENDREI N.K.E“

Следећа женска екипа нам долази из Мађарске. Тренутне шампионке ЕБТ Финалса, као и Купа шампиона који се одржава на Канарским острвима, играће на турниру у Новом Саду са три екипе, сениоркама, јуниоркама и кадеткињама. Већи део екипе чине играчице националног тима које су вишеструке узастопне и актуелне шампионке Европе у сениорској и јуниорској конкуренцији. Циски Рени као и Агнес Гyори су биле чланице тима „Свет“, који окупља најбоље играчице, на ревијалној утакмици у Лаусанне када је рукомет на песку стекао статус олимпијског спорта.

 

OVB BEACH GIRLS1„OVB BEACH GIRLS“

Овај женски клуб долази нам из Мађарске, а основан је 2002. године. Исте године забележен је успех и освојена титула првака Мађарске. Девојке овог клуба играле су на сваком ЕБТ Финалсу од 2009. године, а прву златну медаљу освојиле су 2014. Рукометна прича на песку овог клуба почела је пре више од десет година, створен је јак тим у коме је пријатељство изнад свега. Они сматрају да је управо ова чињеница кључ њиховог успеха.