ДАНАС СВЕЧАНО ОТВОРЕН ТУРНИР У РУКОМЕТУ НА ПЕСКУ „НОВИ САД 2016“

Свечаном церемонијом отворен је јубиларни 10. Међународни турнир у рукомету на песку. Турнир је званично отворио председник Скупштине града Здравко Јелушић, а отварању су присуствовали и рукометне легенде, које су уједно и промотери турнира, Момир Илић и Јелена Ерић Ракоњац.

Отварајући турнир, председник Скупштине града Здравко Јелушић истакао је да је још од античких времена, спорт зближавао људе, „чинио их хуманијим, здравијим и бољим“.

– Данас, када сам са вама на овом терену, не могу да се не вратим у време моје младости и помало са сетом, сећам се тог времена када сам тренирао кошарку и имао снове да будем најбоље крило репрезентације тадашњих олимпијских и европских првака у кошарци. Нисам достања те снове, али сам зато, поносан на овај тренутак данас, што могу да поздравим Вас који сте досањали своје снове играјући на овом јубиларном 10. турниру, за репрезентације својих држава – поручио је председник новосадског парламента.

 

 

Гостима из иностранства, Јелушић је пожелео да „наш град Нови Сад, нашу земљу Србију, памте само по лепом, без обзира на резултате које остварите“, док је домаћим рукометашима и рукометашицама пожелео да нас обрадују резултатом за памћење.

– Драги спортисти, поштовани организатори, још једном Вам се захваљујем што сте ми учинили част да могу да прогласим овај турнир отвореним – подвукао је председник Скупштине Града Новог Сада.

 

 

Српски рукометаш Момир Илић рекао је данас да је рукомет на песку тежак спорт и истакао да се нада да ће развити у Србији. Илић је изразио задовољство због позива да буде део рукометне магије на песку.

„Драго ми је што сам овде и мислим да је ово добра идеја коју сви заједно морамо развијати. Знам да организатори настоје да добију домаћинство Европског прванства у Новом Саду, разговараћу са њима о томе да им помогнем да се то и деси. Имао сам прилику да играм рукомет на песку и то је једна јако тешка дисциплина за коју се стварно надам да ће се разиграти у Србији. Рукомет је једна дивна свар за мене, уживање, најлепши спорт и стварно нема разлике да ли се игра на песку или у хали“, рекао је Илић.

Потпредседница Градског рукометног савеза Новог Сада Јелена Ерић Ракоњац похвалила је организацију турнира и додала да се нада да ће се турнир и у наредним годинама одржавати на овако високом нивоу.

„Ништа лепше него видети ову магију на песку. Драго ми је да су трибине пуне и да је турнир овако добро организован. У рангу је најбољих европских турнира у рукомету на песку”, рекла је Јелена Ерић Ракоњац.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page